Reál Fűtés- és Klímatechnika Webáruház

Fujitsu ASYG12LLCC - INVERTERES hőszivattyús split klíma

  • KATALÓGUS LENT A "LETÖLTÉS"-NÉL
  • AKÁR 10 ÉV GARANCIA
  • Fujitsu oldalfali INVERTERES split klima
  • 3,4 (0,9-3,8)kW hűtőteljesítmény, kb. 30 - 40m2 hűtésére 
  • 4,0 (0,9-5,0)kW fűtőteljesítmény, kb. 25 - 50 m2 fűtésére
  • "ALL-DC" energia takarékos INVERTER vezérlés
  • csendes funkció (22dB)
  • "A++" energia-osztály
  • széles működési tartomány (fűtés akár -15 C külső hőmérsékletnél)

Több részlet


223,000 Ft áfával

FJ ASYG 12LLC

Elérhető: RENDELÉSRE

Működési elvük alapján a klímatechnikai berendezéseket két nagyobb csoportba tudjuk osztani. Az egyik a hagyományos elven működő légkondicionálók, amelyek a kompresszor ki és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Az on-off klíma, vagy fix fordulatú klíma elnevezés erre a működésre utal. Ezen az elven működnek például a háztartási hűtőszekrények is. Ha a levegő hőmérséklete eléri a kívánt értéket, a kompresszor leáll, ellenkező esetben pedig működik, elősegítve a hűtés folyamatát.

Az on-off klíma kompresszora fix fordulatszámon üzemel, ezért nincs mód a teljesítményének térfogatárammal történő szabályozására. A fix fordulatú on-off gépek előnye az inverteres klímákkal szemben viszonylagos olcsóságuk, hiszen a vezérlés egyszerűbb mint az inverteres gépek esetében.

Az on-off gépek "ellentéte" és egyben nagy konkurense is az inverteres klíma, mely a kompresszor fokozatmentes szabályozásával tartja fenn a kívánt hőmérsékletet. Ezek az inverteres klímák egyre inkább kiszorítják a hagyományos on-off klímákat, ám azok előnye, hogy áruk még mindig egy lélektani határ alatt van, emiatt sokan az on-off gépet választják.

Mivel az inverteres klímák energiahatékonyságuk csúcsát csak folyamatos használat mellett érik el (rövid használat esetén szinte ugyanannyit fogyaszt mint az on-off gép) olyan helyekre, ahol a készülék csak néhány órát üzemel, célszerű a hagyományos elven működő, on-off klímát választani.

Az inverteres klíma az on-off klímával szemben sokkal hatékonyabban tud dolgozni, ám ezt a hatékonyságot csak hosszabb működés esetén képes elérni, amikor a teljesítményt a vezérlőelektronika leszabályozza egy alacsonyabb értékre. A leszabályozás olyankor kezdődik, amikor a klimatizált tér hőmérséklete kezdi elérni a beállított hőmérsékletet.

A hőszivattyús (hűtő-fűtő) klímák is hatékonyabbak inverteres kivitelben. A klíma hatásfokát nagyban meghatározza a külső levegő hőmérséklete, hiszen a klíma, mint hőszivattyú a külső levegő megmaradt belső energiájából "pumpálja" be a hőt a klimatizált térbe. Minél alacsonyabb a hőmérséklet annál kisebb a levegő belső energiája. Mivel az inverteres klímák - szemben az on-off gépekkel - eleve nagy hatásfokkal képesek üzemelni, ebből az alacsony hőmérsékletű levegőből is nagyobb hatásfokkal képesek kivonni a még meglévő energiát.

Mi is az az INVERTER?

 

Az inverterrel vezérelt klímaberendezés a hűtési és fűtési szokásainkat átalakítva megtérülté tehető rövid távon is.

Ha figyelembe vesszük a hatásfokát a klímaberendezésnek és évente 9 hónapot használatot feltaplételezünk, hamarosan egy inverteres klímaberendezés jó döntésnek bizonyul. Hűtési időszakban "A" energiaosztályú klímaberendezéshez képest 20-40 %-kal kevesebb energiát fogyaszt.

Tavaszi és őszi úgynevezett átmeneti időszakban fűtésre használva, a gázfűtéshez képest 40-60 %-kal kevesebbe kerülhet üzemeltetése.
Hűtésnél és a fűtésnél jelentős megtakarítást érhető el évente, ha másképp kerül megoldásra a megfelelő hőérzet elérése. Az inverteres klímaberendezést használva, a megtakarítás mértéke annyi mintha egy hagyományos klímaberendezést vásárolt volna és annak az üzemeltelési költségét fizette volna ki.

 

Akciós termékek

Jelenleg nincsen akciós termék

Kosár  

(üres)

Új termékek

Nincs új termék

 

 

 

Cylex Silver Díj